Friday, December 31, 2010

Selamat Tinggal 2010 yang Penuh Kenangan
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

     Dah lame sangat dah tak post kat blog ni.. Nak kate sibuk bace buku pon x jugak.. Cume xde idea plak nak taip ape.. Hari ni hari jumaat (31 dis 2010 ).. Bukan Malaysia je cuti.. Kami kat Mesir ni pon cuti jugak.. Hari ni merupakan hari terakhir bagi tahun ni.. Maka tak lame lagi akan berlabuh la tirai tahun 2010.. Tahun ni banyak sangat pengalaman yang memang tak akan kembali lagi.. Tak akan dilupakan.. Selagi hayat dikandung badan insyaALLAH..

     Antare pengalaman yang paling bermakna adalah pengalaman bekerja di bawah KEMBAQ ( Kem Bahasa Al-quran ) yang diasaskan oleh Ayahanda ( Ustaz Zulkarnain b Itam ).. Dipengerusikan oleh saudara Abdul Rahim Sabtani.. Dalam organisasi ni Atoi punye name tertulis di tempat setiausaha.. Jadi Atoi punye keje adalah membuat laporan disamping kerja2 yang lain.. Kalau program dimane2 sekolah, memang muke ni jugaklah yang akan tidur lambat bagi menyempurnakan tugasan tersebut.. melalui syarikat KEMBAQ ni jugak Atoi dan kawan2 serta ayahanda telah berjaya melebarkan sayap sehingga ke Negeri di Bawah Bayu bagi membawa modul KEMBAQ ini.. Pengalaman yang cukup seronok..     Pada tahun 2010 ni jugak la Atoi berulang alik menggunakan motor dari Seremban ke Gemencheh.. Kadang kale meredah hujan lebat, kadang kale menongkah panas terik.. Alhamdulillah tiada sebarang kejadian tidak diingini yang berlaku.. Perjalanan yang mulenye mengambil mase 1 jam setengah hanye tinggal 1 jam pada saat genting..(ter..bawak laju)..

     Tak lupakan jugak, tahun ni jugak la Atoi dapat merealisasikan impian semenjak tingkatan 1.. MESIR!! Negara yang ingin sekali dijejaki.. Alhamdulillah!! Cume perlu mengharung disini pula.. Dan di MESIR ni la jugak pelbagai pengalaman diperoleh.. Berniaga, Melancong, Bergaul, Berdikari dan BER macam2 lagi.. Disini jugak la dapat memahami lebih dari hukum2 agama dari individu yang tertentu.. Dapat bertemu sahabat yang sekian lame tak jumpa..

     Dan yang terakhir, tahun ni jugak merupakan tahun yang sangat gemilang bagi Persatuan Bola Sepak Malaysia.. Seluruh organisasi dari atas sehingga kepada pengutip bola.. TAHNIAH saya dan sahabat di Mesir ucapkan.. Anda buat kami bertambah bangga mendabik dade apaila menyebut I'm Malaysian / Ana Malizi... Terima kasih kepada pemain yang bermain begitu baik.. Kami menontonnye disini walaupon dalam keadaan yang tersangkut2 ( line internet kureng )..


Sekian saje untuk kali ni..
Tak de idea sebenarnye pon..tapi folower da bising kan..so gua create jugak laa..
taqabballahu minna wa minkum..